Wanneer u ouder wordt zullen steeds wat meer dingen lastig gaan. Echter wilt u waarschijnlijk wel zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Als u merkt dat de dagelijkse handelingen lastiger gaan, kan u hier wel wat hulpmiddelen voor gebruiken. Zo wordt het bijvoorbeeld weer leuk om naar de supermarkt te gaan. Daarnaast vergroot het uw zelfredzaamheid en dat is prettig. Om u hierbij te helpen, hebben wij 4 hulpmiddelen voor u op een rijtje gezet. 

Sta op stoelen

Een onderdeel dat voor veel ouderen erg lastig is, is opstaan. Voor de meeste mensen zijn stoelen waar u lekker in wegzakt heerlijk. Voor ouderen is dit daarentegen niet het geval. Zij weten van te voren dat ze zonder hulp niet meer uit deze stoelen komen. Om dit probleem te verhelpen, zijn er speciale stoelen ontwikkeld. Deze stoelen worden ook wel sta op stoelen genoemd. Het is een perfect hulpmiddel en erg geliefd onder de ouderen. Sta op stoelen zijn er in veel soorten en maten. Hierdoor is er altijd wel één te vinden die binnen het interieur past.

Laat urineverlies niet de pret bederven

Veel ouderen krijgen vroeg of laat te maken met urineverlies. Dit is vaak een erg gevoelig onderwerp en wordt het liefst over gesproken. Helaas heeft het voor veel ouderen vervelende gevolgen. Zo gaan ze vaak liever niet de deur uit omdat ze weten dat er een kans aanwezig is dat er weer urineverlies optreedt. Vaak uit angst blijven ze hierdoor meer thuis. Erg zonde en kan eenvoudig verholpen worden. Zo zijn er anti-urineverlies middelen op de markt. Hierdoor hoeft urineverlies geen bepalende rol meer te spelen. Daarnaast valt het totaal niet op als er gebruik gemaakt wordt van deze middelen. Erg veel ouderen gebruiken het dan ook dagelijks. Op de markt wordt er dan ook onderscheid gemaakt tussen de mannelijke en vrouwelijke varianten. Hierdoor zijn er voor beide geslachten hulpmiddelen te vinden die zowel goed functioneren, als prettig draagbaar zijn.

Rollator

Veel ouderen verliezen naar verloop van tijd hun mobiliteit grotendeels. Dit zorgt ervoor dat ze meer thuis blijven. Echter is ook hier een hulpmiddel voor te verkrijgen. Een rollator kopen kan namelijk al enorm helpen. Door een rollator te kopen, zult u weer iets mobieler zijn. Hierdoor kunt u weer gemakkelijker op en neer naar de supermarkt lopen. Wel is het van belang dat als u graag een rollator zou willen, dat u de juiste koopt. Zo zijn er erg veel modellen te koop met elk andere voordelen. Zo is een binnenhuis rollator anders dan er eentje die voor buiten wordt gebruikt. Het kan dan ook handig zijn om hier eerst wat informatie over op te doen. Zo weet u zeker dat er uiteindelijk de juiste rollator wordt aangeschaft. Naast het binnen of buiten gebruik, is het ook van belang om vast te stellen hoe vaak de rollator vervoerd dient te worden. Wanneer u vaak reist, is er een rollator gewenst die makkelijk opvouwbaar is. Door eerst zulke punten vast te stellen, zult u uiteindelijk beschikken over de meeste geschikte rollator.