Teambuilding brengt mensen samen door samenwerking en teamwork te stimuleren. Leuke activiteiten die mensen helpen om elkaar in een ander licht te zien stellen hen in staat om in een andere omgeving met elkaar in contact te komen. Mensen in je team worden gevraagd na te denken over de implicaties van deze activiteiten op hun werkplek.

Een van de krachtigste redenen voor teambuilding is het behalen van resultaten. Door middel van een reeks geplande teambuildingevenementen die leuk en motiverend zijn, bouwen teams vaardigheden op zoals communicatie, planning, probleemoplossing en conflictoplossing. Deze ideeën voor teambuildingactiviteiten helpen bij het faciliteren van lange termijn teambuilding door het bevorderen van echte verbindingen, diepere discussies en verwerking.

Hier is een lijst van de top zes redenen voor teambuilding:

1. Netwerken, socialiseren en elkaar beter leren kennen.

Het ‘socializen’ en het maken van vrienden op de werkplek is een van de beste manieren om de productiviteit op kantoor te verhogen. Maar het verhoogt niet alleen het moreel op kantoor, het zorgt er ook voor dat het kantoor beter kan werken aan het oplossen van alledaagse problemen op de werkplek.

2. Teamwerk en het stimuleren van de prestaties van het team.

Teambuildingactiviteiten zoals een bedrijfsuitje werken ook aan het verbeteren van werkplekprojecten waarbij sprake is van teamwerk omdat het de teams helpt elkaar beter te begrijpen. Nadat de teambuildingactiviteiten samen zijn afgerond, begrijpen de medewerkers elkaars sterke en zwakke punten en interesses beter. Dit begrip helpt hen om nog beter samen te werken aan de toekomstige vooruitgang die van vitaal belang is voor een bedrijf.

3. Concurrentie en opscheppingsrechten.

Het is gebleken dat concurrentie de productiviteit verhoogt. Door die verhoogde productiviteit te kanaliseren naar een leuke, inclusieve teambuildingactiviteit, kunnen teams zich op een effectievere manier binden dan met andere methoden.

4. Viering, teamgeest, plezier en motivatie.

Nadat een sportteam een groot kampioenschap heeft gewonnen, vieren ze dat en hebben ze plezier, wat hen motiveert om nog meer te willen winnen. Dit extreme voorbeeld toont aan dat de viering, het gejuich en het plezier dat met elk teambonding evenement gepaard gaat, medewerkers kan motiveren om hun werk naar een hoger niveau te tillen.

5. Samenwerking en het stimuleren van innovatie en creativiteit.

Mensen hebben de neiging om een grotere verbeeldingskracht te hebben als ze in de buurt zijn van mensen waar ze zich prettig bij voelen. Succesvolle teambuildingevenementen brengen mensen niet alleen dichter bij elkaar, maar dragen ook bij aan een meer succesvolle en creatieve werkplek. De dagelijkse samenwerking op de werkplek is de sleutel tot een succesvol bedrijf. Een coach heeft bijvoorbeeld altijd assistenten om te helpen wanneer dat nodig is.

6. Communicatie en beter samenwerken.

Niet voor niets is communicatie en beter samenwerken de belangrijkste reden waarom mensen kiezen voor teambuilding. Iedereen wil een vriendelijke werkomgeving, waar mensen zich comfortabel voelen en graag met iedereen praten en werken.

Een van de beste redenen voor teambuilding is dat de activiteiten daadwerkelijk leiden tot een betere communicatie. Een succesvolle teambuildingactiviteit betekent zeker een meer comfortabele, succesvolle werkomgeving voor elk bedrijf, groot of klein.