Het duurde even, maar het wordt voor steeds meer mensen mogelijk: betalen met Apple Pay. Eerst was het alleen mogelijk voor de bezitters van een Apple Watch (en je moest dan toevallig ook nog klant zijn bij ING). Gelukkig hebben ze deze functie sinds een tijdje ook uitgerold voor de iPhone. Benieuwd hoe en wat? Wij leggen het je uit!

Instellen in je wallet

Als je al enige tijd gebruik maakt van je iPhone, dan heb je vast ook al eens de app ‘Wallet’ gebruikt. Hiermee kan je concerttickets, vliegtickets, bioscoopkaartjes en dergelijke opslaan zodat je alles op een plek hebt. Wel zo makkelijk.

Sinds Apple Pay voor ons in Nederland mogelijk is gemaakt, kan je naast tickets ook je betaalpas koppelen!

Zo stel je Apple Pay in!

Het instellen van Apple Pay kost je slechts een paar minuten werk. Wij hebben een stappenplan voor je klaarstaan:

  1. Open je wallet: Hier zie je al je tickets die je hebt opgeslagen. Heb je nog niets opgeslagen, dan krijg je een andere melding.
  2. Klik op het plusje in de rechterhoek: Hierbij krijg je direct een bericht van Apple Pay te zien. Hierbij klik je op ‘Instellen’.
  3. Kies je bank: Je krijgt een overzicht van banken te zien. De Nederlandse banken die Apple Pay ondersteunen, zijn ING en ABN Amro.
  4. Vul je gegevens in: Spreekt voor zich.
  5. Configureer met je bank: Je wordt nog een keer teruggestuurd naar je mobiel bankieren app of je moet met je ouderwetse betaalkastje aan de slag.
  6. Je hebt Apple Pay gekoppeld!

Waar kan ik met Apple Pay betalen?

Er zijn veel winkels waarbij je middels Apple Pay kan betalen. Let goed op het volgende teken. Vind je deze terug bij/op het pinautomaat? Dan kan je met je Apple Watch of iPhone betalen. Zie je dit teken niet? Dan kan je helaas (nog) niet met Apple Pay betalen.

contactloos Apple Pay