Lifestyle

Hiermee geef je je interieur écht een boost

Vloerkleed in je interieur

Elk interieur kan soms wel eens even wat extra’s gebruiken. Dat kan gaan over een nieuwe kleur op de muur, een nieuwe bank als die oude echt niet meer kan of door nieuwe accessoires in je interieur te plaatsen. Sommige opties zijn jammer genoeg best prijzig en dus niet voor iedereen geschikt. Maar met het volgende krijgt je interieur direct een boost én voeg je sfeer toe. Wie wil dat nou niet?

Vloerkleden in alle soorten en maten

Vloerkleden zijn weer hip! Tot een paar jaar geleden moesten we er eigenlijk niets van hebben, maar nu is dat toch wel flink veranderd. Een rond vloerkleed of toch liever rechthoekig? En ga je voor laagpolig of toch liever hoogpolig? En dan al die kleuren! De keuze is reuze, om het zo maar te noemen.

Maar waarom zou een vloerkleed je interieur een boost moeten geven? Ik snap je vraag. Vaak hebben we zo’n mooie vloer dat we het meer dan zonde vinden om daar een vloerkleed overheen te leggen. Maar het fijne aan een vloerkleed is dat het de ruimte juist accentueert. In een woning met veel hoeken en rechte lijnen is een rond vloerkleed erg mooi. En als je veel ronde vormen gebruikt, is een recht vloerkleed weer heel geschikt. En juist doordat je kleur en sfeer toevoegt, zorg je direct voor een contrast in je woning.

Meubels verbinden met een vloerkleed

Een groot voordeel van vloerkleden is dat je hiermee een aparte ruimte kan creëren. Een bank, salontafel en stoelen wordt ineens een echte woonkamer en niet langer wat meubels die toevallig bij elkaar staan (ja, je bent verbaasd als je er achter komt bij hoeveel huizen dit het geval is).

Vloerkleed in je interieur

Kleur bekennen

Over de kleur van vloerkleden worden nog veel vragen gesteld. Want wat is nou de juiste kleur voor jouw interieur? Als je twijfelt over de kleur, raden we je aan om een moodboard te maken. Neem alle kleuren die je in je interieur toepast op in dit overzicht. Zo wordt direct duidelijk welke kleuren de basis vormen en welke kleuren secundair zijn. De secundaire kleuren zijn perfect als je meer kleur in je interieur wil creëren, de basiskleuren zijn juist geschikt als je meer rust wilt creëren. Door hier goed naar te kijken, wordt het kiezen van de juiste kleur ineens niet meer zo lastig. Succes!