Breng je vernieuwingen aan op je werkplek of heb zelfs een geheel nieuwe basis voor je bedrijf? Dan  moet alles vanaf dag één natuurlijk helemaal operationeel zijn!

En ontzag uitstralen. Want voor succes behalen komt het uitstralen ervan. Wie zal je in vertrouwen nemen wanneer je dat niet doet? Jouw aura van daadkrachtigheid en betrouwbaarheid hangt wel samen met je voorzieningen. Zodra klanten jouw kantoor binnen stappen, wil je ze immers het gevoel geven dat je al je zaakjes op orde hebt.

Om perfect te functioneren kan dat maar beter zo zijn ook! Wat heb je eraan wanneer je personeel de meest basale taken niet kan uitvoeren? Geen plek heeft om te lunchen? Werken een hel wordt omdat de airconditioning en/of verwarming niet werkt?

Ga daarom goed na wat je nodig hebt om op alle gebieden helemaal los te kunnen gaan en je deuren voor klanten open te zetten.

Stijl

Succes en betrouwbaarheid. Dat moeten de kenmerken zijn van de stijl van je interieur! Dit moet ook in je logo en huisstijl terugkomen. En andersom!

Creëer consistentie door een bepaalde kleur of een specifiek materiaal vaker voor te laten komen. Wanden, kozijnen, vloeren en deuren moeten allemaal bij elkaar passen en in elkaar opgaan. Laat deze stijl ook in je meubilair terugkomen, voor zover mogelijk. Zorg in ieder geval voor een aangename omgeving voor zowel (potentiële) klanten als je personeel.

Meubilair

Na consistentie komt comfort. Want in beroepen waarbij je langdurig moet zitten, wil je geen arm- of rugklachten oplopen. Kies daarom voor bureaus en bijpassende stoelen die de gebruiker de gelegenheid gegeven om de perfecte zithouding te creëren. Dat wil dus zeggen dat dit meubilair verstelbaar moet zijn.

Bedenk wel dat niet alleen je werknemers te lijden hebben onder een gebrek aan comfort. Het stuurt immers aan op een verminderde output en daarmee op een werkachterstand binnen je onderneming! Maak dus werk van het meubilair binnen je kantoorpand.

Algemene voorzieningen

Luister goed naar je werknemers en hun wensen en voorkeuren. Betrek ze bijvoorbeeld bij de inrichting van de kantineruimte en de inventaris aan spullen en elektronica die ze nodig hebben om hun werk te kunnen doen. Komt een betere en centrale printer goed van pas? Neem dit dan in overweging. Bestaat de behoefte om spullen op te ruimen die tijdens het werk zelf niet vereist zijn? Geef dan iedereen zijn of haar eigen lockerkast. En ga zo maar door, totdat je uiteindelijk een geöliede machine runt!