Lifestyle

Een mooi interieur met behulp van een interieurstylist

Interieurstylist

Je kent het wel: je probeert je woning zo mooi, goed en praktisch mogelijk in te richten, maar het is het steeds net niet. Je vervangt diverse oude decoraties voor nieuwe en schuift met de meubels, maar je blijft ontevreden. In zo’n situatie kun je er over nadenken om een interieurstylist in te schakelen. Je hebt vast wel eens gezien op televisie hoe een woning er op eens geweldig uit ziet na een bezoekje van een interieurstylist. Ideaal, toch? Maar wat is een interieurstylist eigenlijk? Lees hier alles over het inschakelen van een interieurstylist en de voor- en nadelen.

Wat is een interieurstylist precies?

Je hebt ook vast wel eens gehoord van de benaming ‘binnenhuisarchitect’ of ‘interieurarchitect’. Er zit echter wel een verschil tussen een interieurarchitect en een interieurstylist. Een architect houdt zich namelijk ook bezig met het bouwkundige aspect van een huis. Een stylist doet dit niet. Interieurstylisten en -architecten zitten overal, zoek het maar eens op. Zoek bijvoorbeeld op ‘interieurdesign Schoten’ of ‘interieurdesign Kapellen’. Ongetwijfeld dat er bij jou in de buurt een interieurstylist of -architect te vinden is.

Taken van de interieurstylist

Interieurstylisten doen verschillende dingen. Allereerst zullen ze een gesprek hebben met de klant, en een plan maken op basis van de wensen van de klant. Daarna worden er schetsen en moodboards gemaakt, om zo te kunnen laten zien wat ze in gedachten hebben. Hierna worden de offertes opgesteld en verstuurd. De interieurstylist kan nu advies geven over het aanschaffen van nieuwe meubels, vloeren of muurbedekking, verlichting, verf en andere producten. Soms ben je hier zelf verantwoordelijk voor, en andere keren doet de interieurstylist het.

Hierna wordt het huis opnieuw ingericht en worden de nieuwe meubels, accessoires, vloeren, muurbedekking en verlichting geplaatst. Meestal geeft de interieurstylist ook advies over het plaatsen van kunst. Wanneer alles gedaan is, houdt de interieurstylist altijd een vinger aan de pols bij de klant. Ze houden contact.

Een interieurstylist iets voor jou?

Misschien heeft dit je overtuigt om een interieurstylist in te schakelen. Wanneer je dit doet, ben je verzekerd van een mooi ingerichte woning. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over hoe je woning er uit ziet. Denk natuurlijk wel aan het feit dat dit niet gratis is, maar goed – dan heb je ook wat, namelijk een prachtige woning.