Ben je op zoek naar een manier om wat extra geld te verdienen? Hoewel de meeste nevenactiviteiten de vaste cashflow van een reguliere baan niet kunnen vervangen, kunnen ze een stagnerende looncheque aanvullen. Betaalde online enquêtes staan bekend als een manier om snel een paar extra euro’s te verdienen. Maar zijn betaalde enquêtes een legitieme manier om geld te verdienen – of zijn het oplichters? Het antwoord is dat het afhankelijk is van de enquête en het bedrijf dat ze uitvoert.

Legitieme betaalde enquêtemedewerker: banen voor enquêteurs

Marketingonderzoeksbureaus betalen consumenten voor persoonlijke enquêtes en deelname aan focusgroepen. Het internet heeft deze bedrijven echter efficiëntere manieren geboden om gegevens te verzamelen. Tegenwoordig voeren veel bedrijven legitieme online betaalde enquêtes, virtuele betaalde focusgroepen en verschillende andere vormen van betaald online marketingonderzoek uit.

Hoe enquêteoplichting te vermijden

Er zijn echter ook twijfelachtige “tussenpersonen” betaalde enquêtesites van derden die een hype van gemakkelijk geld voor deelname aan online marketingonderzoek vanuit huis hebben. Als algemene regel geldt dat als het te mooi klinkt om waar te zijn, dit meestal ook zo is. Deze oplichters vechten hard om te concurreren om uw aandacht, en overdrijving is een van hun tactieken.

Je wilt de iffy sites vermijden en bij de legitieme sites blijven. De beste manier om er zeker van te zijn dat je met een legitiem bedrijf werkt, is door rechtstreeks enquêtes te houden op een site die op zoek is naar feedback, en de tussenpersonen over te slaan.

Betaal niet om enquêtes in te vullen

Er zijn sites die “lidmaatschap” kosten in rekening brengen om toegang te krijgen tot lijsten van online betaalde enquêtes, ondanks het feit dat je veel van deze enquêtes gratis kunt vinden door zelf online te zoeken.

Deze diensten stellen lijsten op van enquêtes die iedereen kan vinden met behulp van zoekmachines (zoals Google), en vervolgens proberen om je te manipuleren om te geloven dat hun lijsten zijn speciaal. Echter, volgens berichten op zwendel forums, de “alleen voor leden” lijsten zijn in wezen hetzelfde als alle andere tussenliggende sites.

Sommige diensten geven ook een lijst met andere lidmaatschapssites. Met andere woorden, je zou kunnen betalen om toegang te krijgen tot een lijst van andere tussenpersonen sites die je ook weer zullen laten betalen. Middelman sites doen dit om verwijzingskosten te verdienen, door in feite een dubbele duik in uw zak te nemen voor slechts dubbele lijsten.

Natuurlijk zullen oplichters en tussenpersonen sites niet transparant zijn over dit onderwerp. In plaats daarvan zullen ze de wortel van gemakkelijk geld en gemak bengelen, terwijl ze tegelijkertijd het gevoel geven dat je meer moet betalen om meer exclusieve mogelijkheden te vinden.

Wat je wel (en niet) kunt verdienen

Als er iemand veel geld verdient met betaalde online enquêtes, dan zijn het waarschijnlijk de eigenaren van de tussenpersonen op de site, niet degenen die daadwerkelijk de enquêtes invullen. De meeste enquêtes “betalen” slechts symbolische beloningen in de vorm van goederen, diensten, coupons of monsters.

Voor veel beter betalende sites, moet je worden uitgenodigd om online enquêtes in te vullen. Om te worden uitgenodigd, moet je eerst passen in de beoogde demografie.

Vervolgens, ondanks wat tussenpersonen sites impliceren in hun “droombaan” hype, is het onwaarschijnlijk dat je de kost zult verdienen met betaalde enquêtes en andere marketing onderzoek. Je zult echter waarschijnlijk wat extra geld verdienen of winnen, of gratis of met korting goederen en diensten.

Hoe je betaald krijgt voor het uitvoeren van enquêtes

Punten: Sommige enquêtes betalen met punten die inwisselbaar zijn voor contant geld of goederen, zeer vergelijkbaar met arcades die je belonen met tickets. Typisch, neemt je enquêtes te rack up een bos van punten voordat je in staat bent om de handel voor iets van betekenis zijn.

Cadeaubonnen of kortingen: Nog anderen kunnen je een cadeaubon, korting of een ander teken van waardering geven voor deelname aan hun onderzoek. Sommige bedrijven betalen niets of bieden alleen maar niet-contante sweepstakes aan voor het invullen van screeningsonderzoeken om te bepalen of je in aanmerking komt voor andere betaalde onderzoeken. Misschien wel de meest teleurstellende enquêtesites belonen je alleen als je andere enquêteurs rekruteert (in de vorm van een piramideschema).

Contant geld: Enkele enquêtesites betalen relatief goed in contanten. Veel sites adverteren echter met hypothetische, best-case scenario’s die onmogelijk op elke consument van toepassing kunnen zijn. In de echte wereld is de kans dat je een aanzienlijk inkomen zult verdienen met het invullen van deze enquêtes klein. Voel je vrij om onze lijst van gerenommeerde online enquêtesites te raadplegen, als je nog steeds geïnteresseerd bent in het verdienen van een beetje extra geld aan de zijkant.

Betaalde enquêtes en je privacy

De meeste betaalde enquêtesites beloven geen persoonlijk identificeerbare informatie te delen, of op zijn minst niet te delen zonder uw toestemming. Het is een industriestandaard waaraan legitieme marketingonderzoeksbureaus gebonden zijn. Maar veel tussenpersonen en lidmaatschapssites zullen geen van beide beloftes doen (of als ze dat wel doen, doen ze dat alleen op een beperkte, wishy-washy-washy manier. Onbevoegde go-betweens geven eenvoudigweg niets om de privacynormen voor onderzoek.

Door lid te worden van een bedrieglijke lidmaatschapssite, heeft je waarschijnlijk toegestaan dat je of haar “marketingpartners” je vragen stellen door voorwaarden te verbergen die je onbewust hebt geaccepteerd.

Uiteindelijk is het zeer onwaarschijnlijk dat deelname aan online veldwerk je een stabiel en leefbaar loon oplevert. Echter, als je genieten van deelname aan online onderzoek (vooral als je van de prijzen, coupons, en andere meer typische niet-monetaire inkomsten), moet je ervoor zorgen om twijfelachtige sites van derden te vermijden.