Ongedierte in je huis: je moet er niet aan denken. Het idee dat er vreemde beestjes in je woon- of slaapkamer rondvliegen of kruipen is gewoon te griezelig. Gelukkig hebben we wat tips voor je om ongedierte meteen te herkennen, want hoe sneller je ze herkent, hoe sneller je professionele ongediertebestrijding kunt inschakelen!

Kapot gebeten voedsel en voedselverpakkingen

Ongewenste knaagdieren zoals muizen en ratten zijn altijd op zoek naar voedsel. Komen ze in je huis terecht, dan weten ze de voorraadkastjes in je keuken vrij snel te vinden. Verpakkingen worden open geknaagd en het voedsel ligt overal verspreid. Kom je dit tegen? Dan moet je het product meteen weggooien, want er kunnen nare bacteriën in zitten.

Overal uitwerpselen

Vogels, insecten of knaagdieren kunnen overal uitwerpselen achterlaten. Muizen en ratten poepen en plassen overal waar ze lopen. Duiven laten hun behoefte achter op je dak, in je tuin of op je balkon. Heb je te maken met bedwantsen in je bed? Dan zie je misschien wel zwarte stipjes op je lakens en op je matras. 

Vieze geurtjes in je huis

Ruik je een scherpe, ammoniakachtige geur in huis? Tenzij je zelf net met ammoniak hebt gepoetst, kan het zijn dat je urine van muizen of ratten ruikt. Ook bepaalde insecten, zoals bedwantsen of kakkerlakken, kunnen een nare geur in kamers verspreiden. Je ruikt dan een zoete weeïge geur. 

Help, mijn tegels verzakken!

Wie ooit overlast heeft ervaren door mieren, snapt vast wat we bedoelen. Als mieren nesten maken, dan graven ze zand uit. Laten ze dit nu net onder de tegels van je terras of stoep doen! Het gevolg is dat de tegels verzakken en dat kan gevaarlijke situaties opleveren.

Gaatjes in hout of boormeel?

Je treft mooie ronde of ovale gaatjes in je houten meubels, balken of vloeren. Onder die gaatjes vind je hoopjes boormeel. Is het hout zo gemaakt? Nee. Hoogstwaarschijnlijk heb je dan te maken met houtworm of boktor. Dit moet je dan ook meteen laten onderzoeken door een professional in ongediertebestrijding, want de schade in het hout kan al aanzienlijk zijn!

Vermoed je ongedierte? Schakel dan een ongediertebestrijder in!

Professionele ongediertebestrijding is de enige oplossing voor hardnekkige plagen. Heb je ongedierte aangetroffen of twijfel je? Dan is het verstandig om een professional te bellen voor inspectie. Wordt er inderdaad ongedierte geconstateerd, dan zal hij alles doen om je zo snel mogelijk van de ongewenste beestjes af te helpen.