Sinds de opkomst van het industriële interieur zijn de materialen zoals staal, aluminium en beton niet meer weg te denken. Een betonvloer (of gietvloer), aluminium accessoires en meubels en natuurlijk de stalen deuren die momenteel echt in opkomst zijn. Je ziet ze overal. In woonprogramma’s, op Instagram, Pinterest, in magazines.. Tijd voor wat inspiratie!

Wat is een stalen deur?

Mocht je nog nieuw zijn in de wereld van stalen deuren, dan helpen we je een handje op weg. Een stalen deur is een deur van glas die afgewerkt wordt met een stalen frame. Dat kan enkel de randen zijn, maar wordt vaak afgewerkt met horizontale (en soms ook verticale) scheidingsranden in de breedte van de deur. De combinatie van staal en glas zorgt voor een luxe uitstraling en zorgt voor een betere doorloop van licht in het interieur. Een standaard binnendeur blokkeert namelijk veel licht. Een stalen deur biedt meer inkijk en geeft daarmee een optisch ruimere blik in het interieur.

Alle mogelijkheden voor een stalen deur op maat

Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden. Omdat de meeste stalen deuren op maat gemaakt worden, kun je jouw nieuwe binnendeur volledig naar wens samenstellen. Precies zoals jij ‘m wil hebben. Maar wat als je nog niet weet wat er allemaal mogelijk is? Wij zetten het voor je op een rijtje.

  • Een enkele stalen deur
  • Een dubbele stalen deur, ook wel ensuite deuren genoemd
  • Een vast paneel als scheidingswand
  • Douchedeuren
  • Schuifdeuren, ook wel loftdeuren genoemd

Je kunt dus voor elke ruimte in huis een mooie stalen deur laten samenstellen. In de woonkamer is helder glas erg mooi, zodat je woning optisch ruimer oogt. Maar in de badkamer of slaapkamer wil je misschien wat meer privacy. In die gevallen kun je kiezen voor een stalen deur met melkglas. Het geeft meer privacy, maar laat nog wel licht door. En dat licht dat door de verschillende ruimtes schijnt, zorgt voor een ruimere uitstraling.

Lees ook: Financieel adviseur Den Helder in trek

Een taatsdeur van staal kopen? Hier moet je op letten

Zit je al een tijdje te denken aan stalen deuren en wil je binnenkort een nieuwe deur bestellen? Er is een aantal dingen waar je goed op moet letten. Denk bijvoorbeeld aan de maten. Vaak kunnen bedrijven de maten voor je opnemen, zodat je 100% pasgarantie hebt. Daar betaal je wel iets voor, maar je weet zeker dat het past.

Houdt daarnaast ook rekening met je huidige woonruimte. Heb je vloerverwarming? Dat kan eventueel problemen opleveren met de lijm die het stalen frame en het glas verbindt. Ga dus niet naar een bouwmarkt voor je nieuwe binnendeur van staal, maar kies voor een specialist. Een bedrijf is niet voor niets specialist voor één type product.

Als laatste is het belangrijk dat je verschillende opties openhoudt. Staar je niet blind op één model, maar laat je goed adviseren. Het kan voorkomen dat bepaalde modellen niet mogelijk zijn in jouw woning. Vraag eens in je buurtapp of mensen ervaring hebben met bepaalde bedrijven of vraag of zij foto’s van hun deuren kunnen sturen, mochten zij zelf ooit al eens geïnvesteerd hebben in stalen deuren. Tevreden mensen geven je vaak het beste advies.