Je wilt graag een nieuwe fiets kopen bij een fietsenwinkel Utrecht. Echter weet je niet precies waar je nu eigenlijk op moet letten en wat voor soort fiets je het beste kunt kopen. Wij geven je in dit artikel een aantal handige tips zodat jij binnenkort op je stijlvolle fiets naar de stad of naar je werk kan fietsen!

Soort fiets

De meest gebruikelijke fietsen zijn stadsfietsen en opoefietsen. Stadsfietsen zijn de meest standaard modellen die je voor dagelijkse ritten kunt gebruiken. Opoefietsen lijken hier ook op, alleen hebben deze fietsen een lagere instap. Verder zijn er ook nog mountainbikes en crossfietsen die ideaal zijn als je vaak op onverharde paden rijdt. Sportfietsen zijn modellen die tussen stadsfietsen en mountainbikes in zitten. Ze zijn geschikt voor dagelijkse ritten en onverharde paden.

Wel of niet elektrisch?

Tegenwoordig zijn elektrische fietsen steeds meer in opkomst. Is het slim om te kiezen voor een elektrische fiets? Dit hangt eigenlijk af van de ritten die je met de fiets wilt rijden en jouw persoonlijke voorkeuren. Rijd je vaak lange afstanden of wil je graag wat extra ondersteuning? Dan is een elektrische fiets misschien wel ideaal voor jou. Houd er wel rekening mee dat elektrische fietsen vaak heel wat duurder zijn dan gewone fietsen.

De maat van de fiets

Als je een soort fiets hebt uitgekozen en een mooie fiets hebt gezien, is het aan te raden om hier eerst een proefrit mee te maken. Je wilt namelijk niet dat je straks moeilijk bij de trappers komt of dat je knieën tegen het stuur aan botsen. Tijdens de testrit test je dus de maat van de fiets. Is de maat niet goed? Dan kun je een medewerker van de fietsenwinkel Utrecht vragen het stuur en/of het zadel te verstellen. Daarna kun je nog een proefrit maken om te testen of de maat nu wel juist is.