Waar het tot voor kort nog erg goed ging in Nederland en andere delen van Europa, wordt bij steeds meer landen code oranje afgegeven. Vorige week zag je al in het nieuws dat Nederlandse toeristen in Kroatië werden geadviseerd terug te komen. We zijn dus te voorbarig geweest met onze vakantieplannen.

Vakantiegeld toepassen voor andere doeleinden

Omdat de Nederlandse bevolking toch wat angstig is om een vakantie te boeken of op vakantie te gaan, wordt het vakantiegeld voor andere doelen gebruikt. Huishoudens kregen een zogezegde kluswoede volgens nieuwsplatform Nu.nl. Verbouwen, opruimen, decoreren en investeren. Maar ook zonnepanelen en dakkapellen zijn nu erg in trek. Doordat er een groot budget is vrijgekomen bij de Nederlandse huishoudens, kiezen steeds meer mensen ervoor om te investeren in de toekomst.

De drukte in de bouwmarkten heeft zijn piek inmiddels bereikt. Geen lange wachtrijen meer voor het thuiscentrum. Wel lange wachtrijen bij leveranciers. Een ondernemer in dakkappellen zet alle zeilen bij om de vraag van de markt te kunnen beantwoorden.

Andere manieren van investeren

Naast investeren in de eigen woning zijn er nog andere manieren waarop mensen zijn gaan investeren. Tijdens de intelligente lockdown in Nederland kende de populairste online broker een wachtlijst van 30.000+ mensen. Allen om te beleggen en zo te investeren in de toekomst. Beleggen wint aan populariteit. Zowel in aandelen en ETF’s als in Bitcoin en andere cryptovaluta.

Verrassend is dat veel mensen beleggen in de Nederlandse markt. Het vertrouwen in de Nederlandse bedrijven neemt weer toe. Na de cijfers van kwartaal twee, gepubliceerd op 15 juli 2020, hebben veel mensen geprofiteerd van een correctie na de enorme stijging door de Corona crisis op de zakelijke markt.