Voorbereiden op Black Friday, nu al?! Het duurt toch nog minstens drie maanden voordat Black Friday begint? Dat klopt, daar geven we je gelijk in. Maar dat betekent niet dat je niet alvast kan beginnen met de voorbereiding. Want voorbereiding is het halve werk, zeker tijdens de Mediamarkt Black Friday (of die van Coolblue, Zalando, Bol.com, Nike, Sonos, Apple..).

Wat is Black Friday?

Ondanks dat we in Nederland al een aantal jaar Black Friday vieren, is het helemaal niet erg als je nog niet weet wat Black Friday is. Black Friday is een traditie die is overgewaaid vanuit Amerika. Black Friday is de dag na Thanksgiving en staat in teken van kortingen en goede aanbiedingen. Vroeger, vooral tijdens de crisis, hadden de Amerikaanse winkels moeite met het schrijven van zwarte cijfers. Om de verkoop een boost te geven, werd tijdens Black Friday veel korting gegeven.

Inmiddels doen winkels en webshops het niet alleen maar om zwarte cijfers te schrijven, maar willen zij gewoon extra verkopen om zo de verkoopcijfers naar een nieuw niveau te tillen.

Tips om je goed voor te bereiden

In Nederland doen veel grote merken mee. Neem een voorbeeld aan de Coolblue Black Friday sale of die van Bol.com. Bijna het gehele aanbod wordt afgeprijsd. Jammer genoeg ben jij niet de enige die een slag wil slaan. Daarom hebben wij wat tips op een rijtje gezet zodat jij dit jaar niet met lege handen naar huis hoeft.

Tip 1: hoeveel korting krijg je écht?

Ondanks dat het eigenlijk niet mag, verhogen veel webshops de prijzen vlak voor Black Friday. Een product dat eerst 100 euro kost, kost vlak voor Black Friday 130 euro en wordt tijdens Black Friday afgeprijsd naar 80 euro. Als je de originele prijs niet kent, denk je dat je 50 euro bespaard. En dat terwijl je uiteindelijk slechts 20 euro bespaard..

Wil je tijdens de aankomende Black Friday een nieuwe tablet kopen? Bekijk hoeveel deze tablet nu kost en zoek op bij welke aanbieders je die tablet kan kopen. Sla dit op in een overzichtje. Zo kan je tijdens Black Friday direct zien bij wie je het meeste geld bespaard!

Tip 2: Zo laat beginnen de deals

Online beginnen de deals al rond middernacht, om 00:01u dus. Wil jij geen risico lopen en niet met lege handen eindigen? Dan raden we je aan om rond middernacht klaar te zitten achter je laptop, tablet of telefoon om als een van de eersten de beste deals te bemachtigen.

Voor de fysieke winkels is dat iets anders. Hier beginnen de deals zodra de deuren open gaan. Let wel goed op: veel winkels hanteren andere openingstijden tijdens Black Friday.

Tip 3: Je concurrentie voor zijn

Jij wil natuurlijk niet misgrijpen. Ga je in de winkel Black Friday deals scoren? Het is goed om te weten waar de producten die je wil kopen liggen. Zo hoef je niet als kip zonder kop door de winkel te rennen.

Online gaat dat net wat lastiger. Daarom is het goed om een lijstje te maken van alle producten die je wil hebben en daar de URL achter te zetten. Als je echt wil scoren, zoek je een product bij verschillende webshops op. Tijdens Black Friday kan je de verschillende URL’s erbij pakken. Zo ben je niet alleen sneller bij de producten, maar is de kans dat jij het product kan bestellen ook groter. Als het product bij webwinkel A is uitverkocht, kan je het nog bij webwinkel B proberen!