Je hebt van die trends die altijd even wat tijd nodig hebben. Een vuurtafel is er zo eentje. Afgelopen jaren zag je dat er wel wat mensen een vuurtafel in de tuin hadden, maar in 2019 is die trend ineens geëxplodeerd en wil ineens iedereen een vuurtafel kopen. Omdat niet iedereen hier het budget voor heeft, hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet waarmee je het zelf maken van een vuurtafel wat makkelijker maakt.

Zelf vuurtafel maken van hout

Als je zelf een vuurtafel wil maken, dan is hout het meest geschikte materiaal. Je kan het zelf gemakkelijk bewerken, past binnen elke woonstijl en gaat jaren mee (als je het goed behandeld). Vuurtafelsonline.nl heeft onlangs een blog gepubliceerd waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je een vuurtafel maakt. Die zou ik zeker even bekijken!

Tips voor het maken van een vuurtafel

Het maken van een vuurtafel is op zich niet heel lastig. Je moet rekening houden met de gasfles (want waar ga je die opbergen) en je moet voldoende ruimte overhouden voor je inbouwbrander. Maar verder? Verder is het geen rocket science. Toch hebben wij nog een aantal tips voor je klaarstaan waar je misschien nog niet aan hebt gedacht.

  • Kies voor steigerhout. Dit type hout is gewoon het stevigst en gaat erg lang mee.
  • Zet je hout altijd in de beits, zodat het niet al te veel vocht opneemt en dus langer mooi blijft.
  • Zorg voor een goede ondergrond, zoals een kunststof tegel, waardoor ook de onderkant van je vuurtafel langer mooi blijft.
  • Meet van tevoren de dikte van het hout op en koop daarna pas je schroeven. Veel mensen maken de fout om te kleine schroeven te kopen. Kost je zo’n 10 seconden werk, maar scheelt weer een hoop gevloek.
  • Het is het mooist om je gasfles op te bergen ‘onder’ de inbouwbrander. Zorg dus dat er voldoende ruimte is om je gasfles op te bergen. Oh, en een deurtje of luik maken is ook geen overbodige luxe. Zorg dus dat je scharnieren in huis hebt.

Met deze tips beleef je langer plezier van je zelfgemaakte vuurtafel. Meer tips lezen? Bekijk dan vooral even de website van Vuurtafelsonline.nl!