Het is zaak om gezamenlijk te zorgen dat het coronavirus bestreden wordt. Daarom is het ook belangrijk om daar zelf je rol in te spelen. Dat doe je bijvoorbeeld door je voorzorgsmaatregelen erbij te nemen. Mondkapjes online bestellen is een goede eerste stap. Op die manier zorg je er voor dat zowel het verspreiden als het oplopen van het virus een stuk kleiner wordt. Wanneer voldoende mensen dit doen, kan je er zeker van zijn dat de verspreiding zal afnemen. Dat is een belangrijke reden om ervoor te kiezen voldoende maskers klaar te hebben staan thuis.

De juiste mate van bescherming

In grote mate draait het terugbrengen van de R-waarde om het zorgen voor de juiste mate van bescherming. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat je altijd de mondkapjes draagt op de plekken waar dat belangrijk is. Mondkapjes tegen het virus kopen is altijd een slimme zet. Daarnaast zijn er natuurlijk ook andere manieren om jezelf te beschermen. Bijvoorbeeld door je handen veel vaker te wassen. Ook daarmee is flink wat te realiseren. Het terugdringen van het virus op deze manier is in ieder geval goed mogelijk. Mits je hier goed mee aan de slag gaat voor jezelf.

Opletten met reizen

Het is ook slim om op te letten met reizen. Probeer bijvoorbeeld je reisbewegingen wat te beperken waar dat kan. Zo kan het virus ook niet over grote oppervlakten verspreid worden. Daarnaast is het slim om anderhalve meter afstand te houden. Wanneer je het virus in mindere mate binnenkrijgt, word je waarschijnlijk minder ziek en ben je minder besmettelijk. Het zijn al dit soort zaken die eraan bijdragen. Naast de mondkapjes en het handen wassen. Daarom is het slim om aan al dit soort zaken te voldoen. Zo kan je alles doen om de verspreiding terug te dringen.

Testen bij klachten

Mocht je toch klachten krijgen? Dan is het belangrijk om je snel te laten testen. Op die manier kan je er zeker van zijn dat je weet of je ziek bent of niet. En wanneer dat het geval is, is het ook belangrijk om in quarantaine te gaan. Om snel duidelijkheid te hebben kies je voor een corona sneltest via Coronatestnederland.nl. Daar kan je snel duidelijkheid krijgen of je ziek bent of niet. Dat is dus ook precies wat voor jou van waarde is. Je kunt op die manier bijdragen aan het verlagen van de R-waarde in Nederland.